miercuri, 15 februarie 2012

Solder station with Solomon S10

Dupa indelungate lupte un nou post.
Si o noua realizare pentru mine.
Povestea e un pic mai lunga. Pe forumul electronistilor am gasit o schema pentru o statie de lipit(a lui Wolf). Asa ca pornind de la feedback-urile pozitive am zis sa imi fac si eu una. Motivul principal este date si de faptul ca "chinezaria" mea (Luckey 936D)  am dus-o la serviciu- dehh lucrez la Stat si statul nu are 160Ron pentru una- si cind am avut nevoie acasa, pauza.
Asta a fost ipoteza. Asa ca am luat schema (vezi mai jos) si am conceput un cablaj.

Ca un delasator ce sunt am lucrat direct pe un stick(lenea, cucoana mare) care a decis sa crape. Asa ca avem cablajul dar nu mai aveam dispunerea pieselor. Si imi lua prea mult sa descopar.
Asa ca am comandat un cablaj de pe forumul electronistilor , facut de userul Geomar. Cand a sosit am fost dezamagit de cit de mic si condensat era.
Asa ca iarasi Protel si am facut un nou cablaj. Pe care am reusit sa il si asamblez.
Am doua comentarii la schema. In "inteligenta" mea am presupus cu 7812 nu va avea nevoie de radiator, si din pacate are, deci sunt silit sa ii pun un radiator inalt(sau mic) iar BT136 abia se incalzeste iar eu iam lasat loc de un "bloc" de aluminiu.
Acum vine partea cea mai grea: bagarea in cutie. Am gasit o sursa stricat care ar corespunde cerintelor. Am golit-o, am spalat-o si am inceput sa pozitionez continutul. Eventual cind e gata o sa atasez si o fotografie.
Alt "to do" e sa gasesc un buton pentru potentiometru un pic mai mare ca sa fie mai usor de manevrat.
Sa vad ce gasesc prin piata.
Apoi am vazut o firma care face gravura. Sa vad ce preturi au si poate ii fac si o "faţă" onorabila.  Daca nu va ramine asa cum este.
Acum ca o continuare la statie sunt la faza de a programa un FAN cu PWM. Aveam 2-3 bucati din PIC12F683 , care are un PWM de 10 biti si am zis sa vad daca nu iese ceva. Cablajul e facut, asamblat, acum sunt la programare. Scopul lui va fi acela de a tine statia rece. Sa vedem de imi iese.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu